четвер, 26 листопада 2015 р.

Голодомор 1932-1933 рр. -- народовбивство в Україні !





 
 
 
 
 
Одна з найстрашніших сторінок історії нашого народу -- це голодомор 1932-1933 рр. Це був найчорніший час у багатостраждальній історії України. У світі не зафіксовано голоду, подібного тому, що випав тоді на долю однієї з найродючіших і найблагородніших країн. Досі не віриться, щоб тут -- у житниці України -- раптово зник хліб, люди залишилися без зернини. І це в урожайний 1932 рік.
Голодомор був викликаний конфіскацією всього продовольства в селянських садибах. Люди рятувались як могли, від голодної смерті.
 
Спогади наших односельчан  про ці страшні роки голодомору можна прочитати  у сільській бібліотеці , також пропонуємо переглянути тематичну виставку "Голодомор 1932-1933 рр.  -- народовбивство в Україні!" Зібрані спогади, це ще далеко не все, що зберегла пам'ять очевидців . Багато дечого пішло із ними в могилу, навіки забулося і стало недоступним тим молодим , що живуть. Але те, що можна почути чи прочитати зараз, повинно допомогти відтворити жахливу атмосферу того страшного 1933-го . Бо ми не маємо прав знехтувати уроками минулого !  
 
 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар