вівторок, 18 червня 2013 р.

Cьогодні Верхівська сільська бібліотека -- це як завжди інформаційний, довідковий, культурно-просвітницький , дозвіллєвий центер на селі, але в порівнянні з іншими роками, вона стала сучасною. Наша бібліотека обладнана новітніми технологіями, що має безліч ресурсів для робочих та повсякденних справ і дозвілля всієї родини. Це також місце, де можна поспілкуватися з друзями, провести ділову зустріч, взяти участь у культурних заходах  тощо.
      Сільська бібліотека зберігає національну культуру, народні традиції і звичаї, історію свого села. Бібліотечний музей щоразу поповнюється новими експонатами. Бібліотека виступає своєрідним організатором спілкування. Діти, юнацтво, молодь стали не тільки користувачами, а й соціальними партнерами.
   Завдяки БІБЛІОІНТЕРНЕТУ створенний цей блог, який став збирачем і хранителем історії села. Інтерес до блогу щоразу зростає. Бо є історія, яку не можна забути. В нашому селі живуть люди, які увійшли в історію села, їх треба знати, поважати і пам'ятати . Все це має велечезне значення для майбутніх поколінь, адже хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Для цього й співпрацює наша бібліотека зі школою, з сільською радою і з усіма категоріями жителів села. Адже сільська бібліотека має широкі можливості для того, щоб показати роботу інших структур ( закладів ).
     Проникаючи у наше життя , інтернет змінює нас, наші можливості та пріоритети. Хочеться звернути увагу на те, що саме від початкової школи залежить, чи стануть діти ходити в бібліотеку, полюблять книгу чи залишаться байдужими до літератури, бути сучасним чи "пасти" задніх. Вже стало доброю традицією проводити екскурсії до сільської бібліотеки. Так, вже неодноразово до бібліотеки приходят вчителі молодших класів ( Верстова І.П., Здоровик Т.І., Трохимчук Т.А.)
  Веселі , з усмішками на обличчях вони вже чикають чогось цікавого. Отож, є співпраця -- буде результат.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар